Зелени покриви  

 

 

 

 


Плосък покрив - паро, топло и хидроизолация
 

 

 


Хидроизолации : ХИДРОИЗОЛАЦИИ ЗА СКАТНИ ПОКРИВИ : БИТУМНИ КЕРЕМИДИ :

Самозалепващи битумни керемиди "пчелна пита"

   

 

Gamma
 
Gamma
Технически характеристики:
- дължина: 1000m (+/- 3)
- тегло - 10kg/m2
- m2/b пакет: 3m2
- пакети в пал: 42 броя
- якост на опън 600 N/50mm
- t° на полагане над 0°C
- дебелина 3,2 mm
 

ИНСТРУКЦИИ ЗА МОНТАЖ НА БИТУМНИ КЕРЕМИДИ

Основата за битумни керемиди трябва да бъде равна и суха. Върху цялостния кофраж от дъски, OSB – плоскости или от шперплат използвайте за основа подходяща рулонна битумна хидроизолация (воалит) по препоръка на вносителя. Минимална дебелина на битумната подложка – 2мм, като за по-голяма сигурност се препоръчва да се използват битумни изолации 3мм с полиестерна армировка.
В случай, че не се положи никаква битумна изолация преди монтажа на керемидите, гаранцията е невалидна!

 

Използвайте само поцинковани гвоздеи при монтаж. За всеки разкроен детайл използвайте най-малко 4 гвоздея, като ги забивате минимум 2 см над шлица, означаващ отделните листове, и минимум 2,5 см от края.
При наклон над 60° е необходимо да се използват най-малко 6 гвоздея, а битумните керемиди препоръчваме да се подлепят точково с битумен силикон.
При по-неблагоприятни климатични условия ( температура на въздуха под +5°С , силен вятър, повишена прашност) се понижават залепващите свойства на самозалепващите се точки. В такива случаи трябва да постъпвате в съответствие с изискването, което се отнася за закрепването и допълнителното лепене при наклон 60°. Покривната конструкция на термоизолираното таванско пространство трябва да бъде проветрявано чрез специализирани отдушници за скатни покриви - 1бр. отдушник за площ от 60м2 или при по-малки скатове 1 отдушник/скат.

 

Внимание: През горещите слънчеви дни не ходете по битумни керемиди от тази страна на покрива, която е изложена на слънцето. Ако има слепване на отделни листове в пакетите трябва при температура над 10°С да се огъне целият пакет на 90° първо от единият край, после от другият.

Слепването на отделни листове НЕ Е ДЕФЕКТ!

 

 

Created for Hydromat

      


 

 


 

 

 

 

Бентонитови изолации