Зелени покриви  

 

 

 

 


Плосък покрив - паро, топло и хидроизолация
 

 

 


Хидроизолации : МАЗАНИ ХИДРОИЗОЛАЦИИ : ЦИМЕНТОВИ ХИДРОИЗОЛАЦИИ

Инструкция за употреба на циментова хидроизолация Aquatek Elastic 2C
/”Акватек еластик 2С”/

 

Гъвкава, полимер- модифицирана двукомпонентна хидроизолация за бетони и зидарии

1. Описание
Акватек Еластик 2С е двукомпонентна обмазка,съдържаща цимент,силициев пясък, фибри, модификатори и акрилна течност на водна основа. Втвърдява се в гъвкава хидроизолационна мазилка, която позволява преместване на пукнатини от 0,6 ÷ 1,2 мм ,ако е армирана с армираща мрежа.


2. Подготовка на основата
Основата трябва да е чист и здрав бетон,без всякакви чужди материали, като бои, дефектни мазилки, масла и др.,които могат да попречат на адхезията на мазилката към бетона.Основата трябва да се почисти механично или с водо или пясъкоструене. Прахът се почиства с вода.
Десортираните бетони и пукнатини > 1,0 мм се репарират с репариращи разтвори, като Omnitek RM Fiber например.
Повърхността трябва да е влажна, но без свободно стояща вода.


3. Смесване
3.1.Смесете цялата суха смес- 23 кг. с ¾ от течната част, т.е. около 7 л и разбъркайте сместа с бавнооборотна ел. бъркалка /400 ÷ 600 об/мин./ за 2 мин.,докато се получи леко вискозна каша.Добавете останалата част от течността и разбъркайте още 1 мин.
Винаги използвайте цялото количество от “В” компонентата, за да получите оптималните качества на мембраната.


4. Полагане:
4.1.Намокрете добре повърхността. Акватек Еластик 2С се полага с четка или машина в минимум 2 пласта от 1 мм дебелина.
4.2.Първият пласт се полага в една посока, а вторият- перпендикулярно, минимум след 3 ÷ 4 часа, в зависимост от външната температура. Навлажняване на първия пласт се допуска само при изключително сухи условия.
Кондензната влага /ако има такава/ трябва да бъде отстранена преди полагането на втория пласт.
4.3. Армиране. Армиращата мрежа се полага върху пресния първи слой и се притиска към него. Обмазва се с допълнителен слой от 0,5 мм, оставя се да изсъхне 3÷4 часа и се полага финалния слой. Минималната ширина на армиращата мрежа е 20 см.

4.4. Акватек Еластик 2С не се полага когато външната температура е под 5ºС или се очаква да падне под 5ºС в следващите 24 часа.

4.5. Време за полагане- 30 ÷ 45 мин.

4.6. Съхнене. При топли или ветровити условия третираната повърхност трябва да се навлажнява до пълно втвърдяване. При студени условия е необходима топлоизолация. До пълното изсъхване е необходима защита от дъжд.
В студени, влажни или лошо вентилирани помещения, периодът на втвърдяване може би ще е по-дълъг. За да се избегне кондензацията е необходима вентилация.


5. Почистване. Смесващите и полагащи инструменти трябва да се почистват веднага с чиста вода. Втвърденият материал се отстранява само механично.


6. Разход на материал
6.1.Среден разход- 1,7 кг/м2/мм – смес

6.2.Два пласта x 1 мм ~ 3,4 кг/ м2 – смес

6.3.Разходът силно зависи от грапавостта на повърхността

 

7. Опаковка- 23 кг. торба + 9 кг. кутия


8. Съхраняване- Акватек Еластик 2С трябва да се съхранява на сухо място. Период за съхранение- 1 година.


9. Хигиена и безопасност на труда
Като препарат на циментова основа, Акватек Еластик 2С може да нарани кожата на ръцете и очите. За предпазване да се използват ръкавици и очила. Маската е препоръчителна. Замърсените ръце или кожа да се измият веднага с вода.

   

Created for Hydromat

      


 

 


 

 

 

 

Бентонитови изолации