Зелени покриви  

 

 

 

 


Плосък покрив - паро, топло и хидроизолация
 

 

 


Хидроизолации : Синтетични хидроизолации

PVC мембрани


Поливинилхлоридът, познат под абревиатурата PVC, е третият най-разпространен пластичен материал след полиетилена и полипропилена.

PVC- то се използва широко в строителството, защото е по-ефективен от традиционните материали като мед, чугун, месинг и др. при използването му за тръби, тръбопроводи и др.

С добавката на пластификатори (най-широко използваните са фталати) се използва в производството ел. кабели и проводи, замествайки каучука.

Чистият поливинилхлорид е бял, крехък материал. Не е разтворим в алкохолни съединения, но е леко разтворим в тетрахидрофуран, поради което тетрахидрофуранът се използва за студено залепване на снадките при фолиата от PVC.

  • PVC (пластифициран поливинил хлорид)

   Примерна формулировка:
   50 – 55% PVC смола
   30 – 35% пластификатори
   10 – 20% стабилизиращи смеси,
   оцветители и пълнеж

Приложения:


1) Плоски покривни системи

PVC хидроизолационните мембрани намират голямо приложение като покривни хидроизолации на спортни зали, магазини, халета и други сгради с голяма площ. Те притежават много добри механични свойства, UV защита и устойчивост на стареене.

 

Обект "Хале" , гр. Пловдив

 

Обект "Спортна зала" , гр. Ботевград

 

 


2) Хидроизолация в основи и тунели

Вече 24 години фирма „ Хидромат“ ООД проектира и изпълнява хидроизолациите в един от най-отговорните национални обекти - “Софийското метро” - I и II метродиаметър. Там изпълняваме с голям успех хидроизолации с PVC мембрани. Те позволяват таванен монтаж (над главите на полагащите ги), което е невъзможно за газопламъчните хидроизолации.

PVC мембраните за тунели притежават горен сигнален слой в ярък цвят, който спомага за лесното откриване на пробити участъци в нея по време на полагането и.

 

Тунелен участък към МС12

 

Обект ТУНЕЛ ИЗГРАЖДАН ПО НАТМ - МС 20

 

Станилов - Метростанция 4, II метродиаметър


TPO/FPO мембрани

TPO (модифициран полиолефин)

Полиолефините са смоли, модифицирани с цел повишаване на тяхната твърдост и получаване на смеси от полимери с ниска температура на топене (EPR етилен полиетилен каучук).

Два са основните вида продукти:

   • Модифициран полипропилен

   • Модифициран полиетилен

Приложениe: при плоски покривни системи

Обект "Център за гуми Диана" , гр. София

 

Ремонт на покрив с TPO мембрана

    

Created for Hydromat

      


 

 


 

 

 

 

Бентонитови изолации